2007/09/01

29 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Herätti muuten täysin samanlaisia tunteita! Juuri nuo lausahdukset, että vaatteita tuskin erottaa huonoista kuvista sai karvani nousemaan. Tutkisivat nämä ammattimaiset journalistit hieman paremmin muotiblogeja niin olisivat hieman kärryilläkin ;) Lisäksi tuntui, että juttuun oli valittu kaikista nuorimmat bloggaajat ja sen avulla luotiin kuvaa että "hohhoh, miettikkääpä mitä on tulevaisuudessa odotettavissa". Miten kehtaavatkin tehdä noin moukkamaisen jutun!Olihan siellä joitakin järkeviäkin pointteja, mutta suurimmaksi osaksi käsitin jutun halveksunnaksi. Sama ivallinen sävy muuten mielestäni oli anna-lehdellä paperinukke vertauksissaan, jossa myös minut mainittiin.

Ria kirjoitti...

Voi herranjestas! Kun toimittaja kysyi minua tuohon juttuun, tiesin heti, etten olisi mukana, sillä olin täysin varma että jutusta tulisi juuri tälläinen. Ei ole mielestäni oikein kannustavaa ivata ja pilkata bloggaajia. En puhu vain näistä kyseisistä tytöistä, jotka mukana olivat, vaan kaikista suomen bloggaajista, sillä vaikuttaahan tuo ihmsten käsitykseen muotiblogeista laajasti. En ole nähnyt tuota juttua kun meille ei HS tule, mutta kertomasi perusteella voin sanoa, että pystyin arvaamaan, että jutusta tulee vastaavanlainen, pappa betalar-elämme shoppaillaksemme-juttu.

Amoena kirjoitti...

Minunkin oli aivan pakko blogata tästä artikkelista kun olin lukenut sen Kuukausiliitteestä. Aivan pöyristyttävää. Miten ne on siellä toimituksessa edes kehdanneet kirjoittaa niin pilkkaavasti muotiblogeista kun juttuun oli kuitenkin sekoitettu vielä alaikäisiä. Tuolla tarkoitan sitä, että esimerkiksi mukavaa mennä kouluun sen jälkeen kun on leimattu lehdessä "muotihömppätytöksi" jonka mielestä eettisten asioiden miettiminen on _muotia_.

Anonyymi kirjoitti...

Olen muiden kanssa samaa mieltä. Ja minun käy sääliksi juuri noita tyttöjä jotka ovat tuohon mukaan lähteneet (onko siihen edes syytä?)!

Bisquits kirjoitti...

Kiitos, kun kirjoitit tästä aiheesta blogiisi. Olin kuullut tulevasta artikkelista huhuja, ja nyt ulkosuomalaisena en pääse sitä heti lukemaan.

Kirjoittamasi perusteella käy selväksi, että Hesarin toimittajat eivät ole perehtyneet asiaan tarpeeksi. Jos he olisivat, he tietäisivät, että muotiblogeja on olemassa laidasta laitaan aivan kuten muitakin blogeja. Osa on mielestäni todella laadukkaita. Ei voi muuta sanoa kuin huoh, taas nuoret tytöt leimataan aivottomiksi.

dolce kirjoitti...

Onneksi en lue Hesaria. Voih, kyllä täällä Ruotsissa suhtautuminen blogeihin on TOISESTA maailmasta... Ja Suomihan tulee muutenkin jälkijunassa, täällä ei osata vielä suhtautua blogeihin.. Pidetään vain aivottomien bimboteinien juttuna.

Anonyymi kirjoitti...

Ehdin silmäillä jutun vain hyvin nopeasti, ja on totta että katsaus oli hieman yksipuolinen. Muotiblogeja ja -bloggaajia kun on moneen junaan.

Mutta tuskin osun kovin kauas totuudesta, jos sanon, että blogimaailmaan mahtuu myös juuri näitä "pappa betalar - elämme shoppaillaksemme" -nuoria hämmentävän paljon. Nuorten kulutustottumusten esille ottaminen on aiheellista ja sikäli HS:n juttu osui ajan hermoon.

Joo ja sanottakoon nyt vielä, että tuo kuvien rakeisuus ja tummuus on harmillisen yleistä. Toki sekaan mahtuu todella hyviäkin kuvia ja kuvaajia!

Anonyymi kirjoitti...

Lähdin tähän juttuun hieman varauksella, arvasin että tälläinen juttu tiedossa. Onneksi saimme jutun ennakkoon sähkopostiimme, että sitä pystyi vähän muokata; toimittaja oli poiminut kaikista teineimmät jutut kirjoitukseena. Mutta ei se nyt niin kovasti auttanut. Todella ärsyttävää, kun tästä olisi saanut ihan hyvänkin jutun, ilman ''muotihömpiksi'' leimaamista. No, onneksi asun täällä vähän ''syrjemmässä'' niin kaikille ei tule hesaria :D

Anonyymi kirjoitti...

"He eivät todellakaan tee blogeillaan rahaa, eivätkä heidän kirjoituksensa hetkauta muotimaailmaa pätkääkään." Luulen että jokainen muotiblogin pitäjä on tästä asiasta erittäin tietoinen.''

Aivan niin. Emme edes yritä tehdä rahaa blogillamme tai edes mitenkään ns. hetkauttaa muotimailmaa. Teemme sitä vain omaksi iloksemme. grr

Maria kirjoitti...

Hei tää ei oo kivaa. Mä en ainakaan saanut mitään sähköpostia, noh voi olla että laatikko oli täynnä tms. Kuitenkin: ne UFFista ostamani kengät eivät olleet hopeiset tohvelit vaan paljettiballerinat.

Ja se 600 euroa "kenkiin" oli postauksessa "Ann Dem stuff", ja kaikkihan nyt tietävät kuka Ann Dem(eulemeester) on ja millaisia upeita vaatteita hän tekee. Noh turhaa näitä juttuja on nyt oikaista...

Anonyymille: Mulla ei ainakaan ole mitään hävettävää ja en keksi syytä miksi säälisit mua...

Lollaan tota juttua kyllä mutta toivottavasti jotkut löytää mun blogin ja jaksaa sitä seurata.

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin lähdin mukaan varauksella, aivan niin kuin A,J, ja M. Ärsyttää, ihan niin kuin J jo sanoikin, että tuosta olisi saanut hyvänki jutun, jos he eivät olisi ottanut juuri niitä "teineimpiä" vastauksia juttuun. ARG!

Minttu kirjoitti...

Voi hitsi - mun on pakko saada toi Kuukausiliite käsiini... Vereni kiehuu jo valmiiksi sun postauksen perusteella! On niin väsyttävää tuollainen leimaaminen. Aaargh! (vaikka en olekaan teini ja pappa betalar inte...)

Anonyymi kirjoitti...

Helsingin kuukausiliite ON sarkastinen lehti. Mielestäni on juttu oli hauska ja hulvaton. Ainahan ne vähän pistää halvalla ala-ikäisiä.

Sama juttu NYT-liitteen kanssa. Vai oletteko lukeneet Anna Abreun haastattelun? Voi ressukkaa.

Anonyymi kirjoitti...

En lähtenyt itsekkään juttuun mukaan mm. nanotrendin tapaisten ajatusten vuoksi. Onneksi tänne puskaan ei koko lehteä tule, joten säästypä siltäkin. Kun itsestäni tehtiin juttu viime keväänä, niin se vielä oli jollain tavalla hyvin kirjoitettua eikä mitenkää halveksinut minua. Uskoisin että toimittaka oli eri. Nuo lainaukset tekstistä näyttävät olevan törkeitä. Toivoisin melkein lehdeltä jonkinlaista anteeksipyyntöä tuonlaisesta halveksunnasta.

Kiki kirjoitti...

Pakko vielä asianosaisena ottaa kantaan tähän.

Olin kai sitten niin naiivi, etten osannut kieltäytyä pitkänkään harkinnan jälkeen tuosta jutusta, kun minua kyseltiin mukaan. Ajattelin sinivalkoisin silmini, että EHKÄPÄ tulossa voisi olla oikeasti asiallinen ja positiivisessa valossa tätä muotiblogi-ilmiötä kuvaava artikkeli. Mutta eipäs ihan niin ollutkaan.

Kyllä, kuukausiliite on melko sarkastinen lehti, ja erityisesti kyseisen toimittajan kirjoitustyyli erittäin piikikäs. Lukekaapa esim. elokuun haastattelu Movetronin laulajasta. Nyt jälkeenpäin, kun asialle ei voi oikein tehdä enää mitään, niin muistelen koko juttua melko isona vitsinä/hauskana "tempauksena" :D.

Se vähän kismittää, kun koulussa(ja muuallakin), kun ihmiset tuota juttua lukevat, niin kaikki eivät välttämättä muista, että tuo nyt oli vain yksi pieni (valikoitu) siivu minua.

kermakakkumekko kirjoitti...

Minuakin pyydettiin tähän kyseiseen juttuun. En suostunut, sillä arvasin, että jutusta tulee juuri tuollainen IhQ shoppailutyttö-juttu. Kuitenkin minusta on tyhmää lähettää ystävällinen sähköposti, jossa ensiksi houkutellaan "kivaan ja hauskaan" juttuun ja sitten tehdäänkin tällainen ivallinen muotityttö-juttu "IhQista shoppailijoista". Kirjoittaja yleisti jutullaan muotibloggaajat umpityhmiksi ja pinnallisiksi lellipennuiksi ja samalla vielä käyttää hyvänuskoisia alaikäisiä jutussaan, jossa heitä pilkataan päin naamaa.

Kyllä me muotibloggaajatkin ajattelemme. D44

Anonyymi kirjoitti...

Luulen, että suurin osa bloggaajista kirjoittaa blogia omaksi ja muiden iloksi eikä shoppailu ole heille koko elämä. On mukavaa huomata, että blogeissa perehdytään muihinkin asioihin kuin vaatteisiin. Aivan, suomalaiset blogin pitäjän eivät edes yritä tehdä rahaa jutuillaan, joten vähän kunnioittavampi sävy artikkelissa olisi ollut mieluisampi. Murr!

nana kirjoitti...

Kirjoitin tästä myös postauksen. Oli kyllä paska artikkeli, ei voi muuta sanoa. Minä ainakin jatkan aivotonta harrastustani entistä suuremmalla innolla :D

Ee kirjoitti...

Jos kiinnostaa lukea kyseinen juttu, lehden voi lukea netissä Helsingin Sanomien sivuilla. Irtonumeron ostaminen netistä maksaa muistaakseni euron tms.

Olen samaa mieltä kuin jabadaba näissä asioissa. Vaikka kirjoittajan tyyli oli repäisevä ja sarkastinen, ei hän täyttä puppua kirjoittanut. On järkevää kiinnittää huomiota omiin kulutustottumuksiinsa jo nuorella iällä.

Kirjoituksessa viitattiin esimerkiksi bloggaajien epäonnistuneisiin shoppailulakkoihin. Lakko loppuu, kun jokin vaate on yksinkertaisesti "pakko" ostaa, koska se on niin söpö/cool/halpa/jne. Kyllä blogeista tällaista käytöstä löytyy vaikka millä mitalla. Shoppailuunkin voi jäädä koukkuun, eikä se ole vitsin asia.

Anonyymi kirjoitti...

Ei se juttu nyt NIIN mustamaalaava ollu. Se oli mun mielestä aika pohdiskeleva.. Tääkin " minkä takia rahaa annetaan helpommin poikien elektroniikkahömppään kuin tyttöjen muotihömppään" oli aika hyvä veto ja sai varmasti monet vanhemmat ajattelemaan (ainakin mun). Ja kirjottaja ei mun mielestä nauranu suoraan bloggaajille, vaan mietti sitä monelta kannalta......

Anonyymi kirjoitti...

no huh huh! kävi ärsyttämään. en edes halua lukea koko juttua :D

Heidi kirjoitti...

Aivan asiaa puhut! Pointsit sulle.

Anonyymi kirjoitti...

Jos lukee Hesaria enemmänkin kuin yhden jutun silloin tällöin, hoksaa, että juttujen tyyli on sarkastinen ja vähän ivaileva. Ja millainen jutun olisi sitten pitänyt olla? Kertoa kuinka merkittäviä ja maailmaa mullistavia muotiblogit on ja kuinka syvällisiä blogit ja niiden kirjoittavat ovat? Tosi moni blogin kirjoittaja mainostaa bloginsa olevan pinnallinen puoli itsestä...Joten eiköhän hesari valitse myös sellaisen näkökulman juttuunsa. Ja totta on se, että muotiblogeissa on mukana tosi paljon kuraa. Ja totta on myös se että kirjoittajat ja lukijat ovat pinnallisia, sillä kuka oikasti ottaa muodin vakavasti?

Anonyymi kirjoitti...

anonyymi ei taida tajuta mistä on kyse.. toimittaja solvasi nuoria tyttöjä häikäilemättä! ihan sama onko kyseiset tytöt pinnallisia mutta tuo palmenin käytös on erittäin epäeettistä!

Anonyymi kirjoitti...

Ihan oikeasti, se oli lehtijuttu, jota ei muisteta kun seuraava ilmestyy. Kaivakaa ne herneet nyt sieltä nenästä ja jatkakaa blogienne tekemistä. Minä ainakin toivon, että tämän älyttömän haloon keskellä bloggaajat tajuaisivat parantaa bloginsa laatua. Koska olen edelleen sitä mieltä että on olemassa vain muutama jota kannattaa lukea ja jotka ovat muutakin kuin ainaisten "päivän asujen" -esittelyä. Get over it.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti se lehtijuttu ei saa ketään lopettamaan bloggaamista. Huonot jutut kannattaa jättää omaan arvoonsa, eli olla piittaamatta mokomasta sonnasta.

Anonyymi kirjoitti...

toivon myös ettei kukaan lopeta tuon takia omaa blogiaan, mutta minne ovat kadonneet luxurious blogi? ja sen tytöt?

Anonyymi kirjoitti...

Postasin Luxurious-tytöillekin tän saman ja laitan viestini myös tänne, kun keskustelua jutusta on. En tiedä vaikuttaako mielipiteeseeni se, että olen yli 10 vuotta esim. Luxuriouksen tyttöjä vanhempi, ja elämä on opettanut, ettei kaikkea pidä niin vakavasti ottaa :)

"Herttinen sentään, en tajua yhtään mikä haloo siitä lehtijutusta tuli... Mun mielestä kuukausiliitteen juttu oli kiva, oli hauska nähdä juttu teistä, kun olen lukenut blogianne jo jonkun aikaa. Luin jutun kerran ja ei kyllä käyny mielessäkään mikään iva. Eikä se mun mielestä ollut mitenkään loukkaava, en ainakaan ottanut sitä niin.. Itseironiaa täytyy olla ja ei kaikkea saa ottaa niin vakavasti, kuten tuo munkin nimimerkki osoittaa..

Nim. Lellipentu ja ylpeä siitä"

Anonyymi kirjoitti...

Postauksessasi on yksi perustavanlaatuinen vika.
Poimit tekstistä vain osan ja tulkitsit ne haluamallasi tavalla. Tällä tavalla fundamentalistitkin lukevat raamattua ja kaikki tietävät, mitä siitä seuraa...