2008/01/20

Yhdet bileet, Yksi mekko

Ruotsalaiset ovat tyylikkäämpiä ja panostavat enemmän pukeutumiseensa kuin suomalaiset, jotka ovat auttamatta ikuisia perässähiihtäjiä muodista puhuttaessa. Ruotsalaiset seuraavat silmä kovana uusimpia trendejä eivätkä pelkää käyttää niitä pukeutumisessaan.
Nojoo, voihan asian nähdä näinkin, mutta itse olen sitä mieltä että vaikka ruotsalaiset panostavat pukeutumiseen suomalaisia enemmän, ovat ruotsalaiset myös suomalaisia suurempia copykatteja, toistensa matkijoita. Tukholman katukuvasta pystyy helposti katsastamaan mikä on in, sillä melkeinpä joka toisella vastaantulijalla näkee väistämättä uusimman "it-vaatteen", oli se sitten hopea-ballerinat tai nahkatakki.
Toisten kopioiminen näkyy jo pelkästään ruotsalaisia blogeja luettaessa, yksi esittelee uuden korunsa tai mekkonsa, viikon sisällä kymmenen muuta esittelee saman, uuden hankinnan blogissaan.
Tämä tuli hieman kärjistetysti, eikä kaikkia ruotsalaisia voi leimata saman väittämän alle, mutta stureplan.se sivuston bilekuvat todistavat sen, että ainakin American Apparelin-minimekko on jyrää tällä hetkellä Ruotsin-bilevaatteiden superstarana.
Ja juuri kun haukuin ruotsalaiset lyttyyn toistensa kopioinnista, tunnustan, että itseltäni löytyy samainen mekko mustana.
(stureplan.se, americanapparel.net)

1 kommentti:

Saga kirjoitti...

tää oli varsin osuva kirjoitus. itsekin oon katellu sitä tiettyä aa:n mekkoa himoiten, mutta toistaiseksi en ole hankkinut. ei ruotsalaisia keskimäärin voi kovin persoonallisiksi sanoa, se on totta.