2008/06/17

replay over and over again

Elle UK April 2008 / Elle Finland Heinäkuu 2008
ö
Sama kansi, samat kuvat, samat jutut. Ainoa ero on, että jutut on ensin julkaistu Britti Ellessä sitten Suomen Ellessä parin kuukauden viiveellä. Sanasta sanaan suomennettuna. Ei kiva. Oma Ellen tilaukseni päättyy tämän kuun numeroon ja luulen että irtonumeroidenkin osto jää tulevaisuudessa melko vähäiseksi.
Kokonaisuudessaan kauan odotettu Elle on ollut pettymys. Tylsät haastattelu ja henkilökuvat, jo kymmeneen kertaan naistenlehdistä luetut näin-lopetat-röökin-polton jutut ja lehden yleisilme eivät mielestäni ole olleet kiinnostavia eivätkä varsinkaan tuoneet mitään uutta suomalaiseen lehtitarjontaan.
Niinkuin jo ennen lehden lanseerausta osa meistä arveli, ei Suomi versio millään onnistu yltämään naapurimaiden siskojensa tasolle. Kaikkien lukijoidensa harmiksi.

10 kommenttia:

Lilya kirjoitti...

Joo mullakin loppuu nyt tilausjakso ja en varmaan osta useesti ellejä ellei kyseessä oo sisällöllisesti hyvä lehti :D

Anonyymi kirjoitti...

Elle on kyllä aika iso pettymys :(

Äppelblom kirjoitti...

Niin totta kuin olla ja voi! Viime numerossa puolet jutuista olin jo lukenut pari kuukautta sitten, ei kiva!

Evanee kirjoitti...

Onneksi jäi tilaamatta, vaikka meinasin aloittaa tilauksen. >__>

Nylon kirjoitti...

Mulla tän kuun lehti oli kans viimeinen ja en aio lehteä kyllä tilata. Kyllä se aito on aina parempi ja suomalainen versio ei vaan yltäny englanninkielisten tasolle, harmi kyllä.

Anonyymi kirjoitti...

Aito ja alkuperäinen on kyllä Ranskan Elle. Britti ja jenkki on tosi paljon myöhemmin tulleita.

Anonyymi kirjoitti...

Mä en ole noin negatiivinen. Olen tykännyt Ellen kotimaisista jutuista ja varsinkin muotijutuista. Ja julkaiseehan Ruotsin Ellekin englannin Ellen juttuja, joka taas julkaiseen amerikkalaisen Ellen juttuja. Mutta Suomessahan TÄYTYY aina haukkua kaikki omat jutut lyttyyn, eihän meidän kansallinen itsetunto muutoin pysyis niin huonona : )

c kirjoitti...

Kiitos kommenteista!
En tiedä oliko itselläni Suomen Elleä kohtaan liian korkeat odotukset? Varmasti kyllä, mutta osittain mielipiteeseeni on vaikuttanut myös muiden suomalaislehtien, (olivia ja trendi) taso, jotka ovat mielestäni niin ulkoasultaan kuin teksteiltään parempia.
Jos suolamaisen lehden ostan, jatkossa se tuskin tulee olemaan Elle.

Nylon ja anonyymi #2:
Nylon tarkoitti varmaan että lehti johon artikkelit on alun perin kirjoitettu (=aito) Suomen Ellen tapauksessa pääasiassa Elle UK.:)

anonyymi #3:
En tiedä, mielestäni Elle ei vain ole ollut hyvä. Varsinkaan suomenkieliset artikkelit ja lehden yleisilme.
Samaa mieltä kanssasi olen siitä että lehden muotikuvat ovat välillä todella kauniita!

c kirjoitti...

ja en tosiaan osta suolamaisia vaan suomalaisia lehtiä... :)

Hanna kirjoitti...

Minua ei ole oikeastaa koskaan kiinnostanut trendin tai nyt uuden ellen kirjoitetut jutut. En edes viitsi aloittaa lukemista, koska lopetan sen ekaan kappaleeseen.

Ainut mikä niissä kiinnostaa on muotikuvat. On myös tärkeää millainen lehden yleisilme ja esteettisyys on. Trendistä on aina jotenkin kylmä (liian skandinaavisen yksikertaistetty) mulle ja Elle raas yrittää olla jotain suurta saamatta aikaam mtn :/

Kattelen vielä kesän ajan mitä tästä tulee. Ja saa nähdä millainen tulevan tulevan Trendin syysmuotiosuus jota tässä lehdessä luvattiin.